8 Şubat 2011 Salı

İSYAN BAŞLATIYORUM!

   Hepimiz doğduk, bundan bir şüphemiz yok. Farklı zamanlarda farklı sürelerde hepimiz yürümeyi öğrendik, konuşmayı öğrendik, arkadaşlar edindik, güzel oyunlar oynadık. Kimimiz mahalle takımının kalecisi olarak sonlandırdı sokaktaki oyun çağını, kimimiz çok şık goller attı iki taş arasına. Saklambaçta herkesi sobelemenin haklı gururunu yaşadık ve ne yazık ki sonunda oyun bitti ve okula başladık.
   İlkokulda pek bir ayrım söz konusu olmadığı için neredeyse hepimiz aynı şeyleri öğrendik. Lisede farklı okullara dağıldık. Bazılarımız Anadolu Lisesi öğrencisi, bazılarımız Meslek Lisesi öğrencisi, bazılarımızsa düz lise öğrencisi oldu... Farklı farklı isimlerdeki farklı liselerde okuduk. Lise başında ÖSS bilincini edindik. Bir kısmımız vakit kaybetmeden iş hayatına atıldı. Geri kalan kısımsa istediği üniversitede istediği bölüme, istemediği üniversitede istemediği bölüme veya istediği bölüme fakat istemediği üniversiteye başladı. Sonuç olarak üniversiteli sıfatını kazandı. Şimdiyse tek amacımız güzel bir şekilde üniversiteyi bitirmek ve iş sahibi olmak.
   Oyun çağından sonra hep çalıştık. İlk başlarda okulun bitmesini istediğimiz için çalıştık. Daha sonra iyi bir üniversite için çalıştık, şimdiyse üniversite bitsin diye çalışıyoruz. Yarın öbür günse tam mesaili çalışmaya başlayacağız. İyi paralar kazanmak için çalışacağız. Bir eş sahibi olunca ailemiz için çalışacağız. Çocuğumuz olunca bir iş sahibi olup da evlenene kadar onun için çalışacağız.
   Belki de üniversite bizim mesaisiz çalıştığımız son zamanları barındırıyor. Bunun için iyi değerlendirmeliyiz. Hayat, bize diretilenler dışında iyi şeylerle doldurulmayı haketmiyor mu?
   İşte bu noktada Hayatı Doldur'un önemini keşfetmemiz ve anlamamız gerekiyor. Buradan tüm öğrenci arkadaşlara sesleniyorum. Okulunuz marka elçisinin yakasına yapışın ve daha fazla Efes Pilsen Spor Kulübü basket maçına gitmek istediğinizi, okulunuzda daha fazla mini MBA görmek istediğinizi söyleyin. Hatta durmayın kendi isteklerinizle gelin. İsyanı başlatın. Evet madem ki bana bu blogda yer verildi bende en verimli şekilde kullanıp tüm üniversite öğrencilerini isyana çağırıyorum. Hayatı Doldur' dan daha fazla sosyallik için isyan edin. Bu belki de özgürce ve çocukça son şansınız olabilir.

Hayatı Doldur - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Marka elçisi
TOYGUN YILDIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder