23 Şubat 2011 Çarşamba

HAYATI SANATLA DOLDUR

 Hayatı doldur gençlik kulübü hayatı hayatın her aşamasında oldurmaya devam ediyor :)
Hayatı doldur gençlik kulübünün doldurma alanlarından biri olan kültür-sanat dalımızda geçtiğimiz aylarda dolu dolu etkinlikler yaptık… 

Ebru Sanatı…

Ebru Sanatı, tıpkı denizin dibinin dalgaları şekillendirmesi gibi yeryüzünün şeklinin de bulutları resmetmesi gibi sanatçının gönlünü ebru teknesine taşırmasını anlatır.

Ebru Sanatının felsefesini anlayabilmek, gönlünüzü resmetmek için Hayatı Doldur bize harika bir fırsat sundu, en güzel cevabı veren 3 arkadaşımız Türk Tarihinde önemli bir yeri olan bu sanat dalını anlama ve kendini ebru ile anlatabilme şansına ücretsiz eriştiler.


Biz de hem arkadaşlarımızın nasıl eserler çıkardıklarını görmek için hem de ucundan kıyısından bu harika sanatı az da olsa öğrenebilmek adına Eskişehir ‘Atölyesen’ Sanat atölyesine gittik… Ebru Sanatı kursu alan üyelerimiz ve biz çok şanslıydık çünkü hem çalışma alanı çok güzeldi hem de değerli sanatçı, hocamız Didem Gülay Üstün harika bir öğretmen ve mükemmel eserlere sahip bir sanatçıydı.

  

Ebru sanatının inceliklerini hocamızdan merakla dinledik, iki saatlik çalışmada hem biz hem de ebru sanatı kursu kazanan arkadaşlarımız harika şeyler öğrendik.. ‘Biz’in’ bir zamir olması dışında ebru sanatında, ebru üzerinde gel-git yapmak, tekneye çiçek, hatib yapmak için boya damlatmak ve su üzerine damlatılmış olan dairesel boya damlalarını şekillendirmek için kullanılan alet olduğunu, ‘tekne’nin’ yalnızca bir deniz aracı değil, içinde ebru sanatının uygulandığı tepsiye benzer ancak tepsiden daha geniş ve derin bir kap olduğunu, ‘Öd’ün’ Ödüm koptu!! :) anlamı dışında kullandığımız boyaların içine kattığımızda boyaların su yüzeyinde dairesel şekilde açılara dibe batmamasını ve boyaların birbirine karışmasını engelleyen bir sıvı (ki bu sıvı genellikle sığır ödü oluyor ve çok kötü kokuyor ancak ebru sanatçıları bu kokuyu öylesine alışmışlar ki) olduğunu öğrendik. Bunların dışında daha bir çok ebru kavramı, püf noktaları öğrendik… Kursiyer arkadaşlarımız dışında da birer ebru da biz yaptık gerçekten harika bir duygu… Tüm renklere tekne üzerinde dans ettirmek, şekillendirmek harika, ebru kağıdını renklerin üzerine koyduktan sonra yavaşça üzerinden çekme anındaki acaba nasıl bir şey çıkacak heyecanı ise paha biçilemez…
Sevgili Didem hocamızın öğrettikleri, ebru sanatı uygularken aynı zamanda arka fondan gelen şahane enstrümantal müzikler, renkler ile harika bir gün geçirdik.
Hayatı Doldur Gençlik Kulübü’ne bize bu harika deneyimi yaşattığı için teşekkür ederim…
İyi ki varsın Hayatı Doldur :)

Hayatlarımızı Hep Beraber Doldurmaya Devam ….

Hayatı Doldur Gençlik Kulübü Anadolu Üniversitesi Marka Elçisi
Ezgi Mutaf 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder